Ikke bare bestill en taxi

Ved flere anledninger har vi prøvd å bestille en el-taxi, men har ikke klart å finne en taxisentral i Bærum som kan garantere at det da kommer en el-taxi. Dermed har vi lagt på røret og funnet andre løsninger, skriver MDG-medlem Svein Medhus i Budstikka 9. januar. 

 

10. januar, 2020

Etter et juleselskap her om dagen prøvde jeg igjen. Vi ringte nok en gang til Asker og Bærum Taxi, og nå var det helt greit! «Takk for at du bryr deg. Det kommer en nullutslippsbil til deg om få minutter».

Fritt taxivalg

Du som kunde har fritt taxivalg, også når taxiene står i kø og venter ved for eksempel Asker stasjon. Du trenger ikke sette deg i den dieseltaxien som står og går på tomgang først i køen.

Jeg velger å gå til den bilen som forurenser minst, stort sett en el-taxi i disse dager. Det hender den sjåføren ber meg ta den taxien som står først i køen, men jeg sier at jeg vil kjøre med han, fordi jeg mener hans taxi forurenser minst.

Det spiller ingen rolle om det er fem andre taxier foran og bak, de har faktisk plikt til å flytte seg – og det vet de.

Nullutslippsbil

Som taxikunde, eller den som bestiller taxier til andre, har du nå mulighet til å gjøre en forskjell til gode for klimaet. Når du ringer, ikke bare bestill en taxi, insister på å få en nullutslippsbil. Den koster det samme, men smaker mye bedre.