Høyre tør ikke ta ansvar og vise vei

Nikki Skei og Rasmus Hansson står ved siden av hverandre
Fotocredit: Knut Bjerke

MDG mener Høyre dilter etter folks mening på kafémøter for å slippe å gjennomføre upopulære miljøtiltak (sak fra Budstikka).

24. januar, 2017

– Lisbeth Hammer Krog og Morten Skauge tør ikke å mene eller gjøre noe med klimaet. Nå må de ut og søke råd hos folk før de står frem med hvilke klimatiltak de mener er viktige. Som politikere er de nødt til å ta ansvar og vise vei. Her ser det ut som de ikke har noen idé, sier Nikki Schei fra Miljøpartiet De Grønne (MDG).

I løpet av februar vil kommunen gjennomføre fire folkemøter for å få innspill til klimatiltak som kan gjennomføres lokalt.

Transport vil være et sentralt tema på møtene. Bærum har høy bilbruk og den må reduseres for å oppnå nasjonale mål.

Skuffet

– Onsdag kveld sto ordfører Lisbeth Hammer Krog og andre sentrale Høyre-politikere frem på møte i Sandvika om klimaklok kommune og sa hvor viktig miljøet er. Dagen etter tør de ikke være tydelige, sier Schei.

– Jeg er overbevist om at folk er villige til å anstrenge seg i hverdagen for å ta gode klimavalg, men det bør ikke gå for langt og virke umulig. Det er en politisk oppgave å gjøre det enklest mulig og legge til rette for at folk kan ta gode klima- og miljøvalg, men da må man spille på lag, sa leder av Hovedutvalg for miljø, idrett og klima (MIK), Morten Skauge (H) til Budstikka i går.

Schei har sansen for kommunens planer om fire folkemøter for å høre hva folk er opptatt av og hvor de kan gi råd til politikerne om hvilke tiltak de mener kan være gode. Likevel er han veldig skuffet over Høyre.

– Hvis det ikke blir gjort noe før folk blir hørt, er det lite som blir gjort. Vi vet at folk er lite villige til endringer, og hvis de ikke ønsker å gjøre noe for klimaet så vil Høyre bare droppe det. Jeg er redd Klimapanelets rapport fort kan bli liggende i en skuff og kun dratt frem ved festlige anledninger. Konkrete forslag ønsker man ikke å gjøre noe med, til tross for at det finnes en tolv punkts liste, sier Schei.